Amazon reageert op RTX 3090 New World-nachtmerrie: hoe een gemetselde GPU te vermijden? [Update]

Het is een zware dag geweest voor een aantal ongelukkige pc-gamers. Amazon’s aankomende MMO, Nieuwe wereld, ging gisteren in de gesloten bèta, en het duurde niet lang voordat sommige deelnemers meldden dat de game hun GPU’s had dichtgemetseld. Dit waren geen verouderde GPU’s die een game probeerden uit te voeren die hun mogelijkheden te boven ging, maar eerder de allerbeste RTX 3090 GPU’s.

De meeste rapporten lijken te suggereren dat de EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra de meeste problemen heeft, hoewel er gebruikersrapporten zijn die suggereren dat andere GPU’s ook kwetsbaar zijn. Na wat speculatie van de spelersbasis over wat het probleem zou kunnen veroorzaken – spelers denken dat het een onbeperkte framerate in menu’s is die een ontwerpfout in de stroomvoorziening in deze GPU’s verergert – heeft Amazon nu gereageerd op de claims en gebruikers enkele tips gegeven over hoe ze schade aan hun hardware.

In een bericht aan de Nieuwe wereld forums, legt een medewerker van de Amazon-klantenservice uit dat de studio denkt dat het probleem “gerelateerd is aan stuurprogramma-instellingen en framesnelheidsbegrenzers.” Ten eerste wordt het aanbevolen dat gebruikers de overschrijvingen in hun stuurprogramma-instellingen uitschakelen, op “Toepassen” klikken en vervolgens de gameclient opnieuw opstarten.

Daarnaast stelt Amazon ook voor om FPS te beperken om problemen met het gebruik van de GPU te stoppen. Om dat te doen, ga je naar de instellingen van de game en vervolgens naar het menu ‘Visuals’, stel je de Max FPS-optie in op ’60’. Ten slotte stelt Amazon voor om in het NVIDIA-configuratiescherm nogmaals te controleren waarvoor de instelling Max Frame Rate is ingesteld Nieuwe wereld toont ofwel ‘Use Global Settings (Off)’ of ‘Off’.

De hoop is dat deze oplossingen het probleem volledig oplossen, want dit is een kostbaar probleem om tegen te komen – om nog maar te zwijgen van een probleem dat nog gecompliceerder wordt door het feit dat deze top-GPU’s momenteel ongelooflijk moeilijk te vinden zijn. We zullen zien of gebruikers aanhoudende GPU-problemen melden met Nieuwe wereld nu Amazon enkele fixes heeft uitgewerkt, dus houd ons in de gaten.

Bijwerken: Amazon heeft nu een verklaring afgegeven over meldingen van dichtgemetselde GPU’s. “Honderdduizenden mensen speelden gisteren in de New World Closed Beta, met in totaal miljoenen uren gespeeld”, zei Amazon in een verklaring aan SlashGear. “We hebben een paar meldingen ontvangen van spelers die high-performance grafische kaarten gebruiken en hardwarestoringen ervaren tijdens het spelen van New World.”

“New World voert standaard DirectX-aanroepen uit zoals geleverd door de Windows API. We hebben geen indicatie gezien van wijdverbreide problemen met 3090’s, noch in de bèta, noch tijdens onze vele maanden van alfatests. De New World Closed Beta is veilig om te spelen. Om spelers nog meer gerust te stellen, zullen we vandaag een patch implementeren die frames per seconde op ons menuscherm beperkt. We zijn dankbaar voor de steun die New World krijgt van spelers over de hele wereld en zullen tijdens de bèta en daarna naar hun feedback blijven luisteren.”

We hebben dus niet alleen de bovenstaande tips, maar nu bevestigt deze verklaring ook dat Amazon een patch zal implementeren die een harde limiet op de framerate zet in menu’s. Hopelijk is dat het einde van alle GPU-problemen die spelers hebben tijdens het hardlopen Nieuwe wereld.

Posted By : togel sikni