Accenture neemt Braziliaans klantervaringsbedrijf Experity over

Accenture heeft ingestemd met de overname van Experity; een Braziliaans bedrijf dat zich richt op het leveren van klantervaring (CX) en cloudgebaseerde e-commercediensten. De voorwaarden van de transactie, onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, zijn niet bekendgemaakt.

Het in São Paulo gebaseerde Experity biedt advies-, implementatie- en ondersteuningsdiensten voor cloudgebaseerde platforms. Via strategische partners als Salesforce, Adobe, Oracle, SAP en Microsoft ondersteunt het in 2003 opgerichte bedrijf bedrijven bij het verbeteren van hun relatie met klanten.

Met de overname zullen ongeveer 420 experts op het gebied van consumentenervaring, cloudingenieurs, datawetenschappers en consultants zich bij Accenture Interactive in Brazilië voegen. Accenture verwacht dat de nieuwe professionals zijn geïntegreerde aanbod van cloudgebaseerde klantervaringsoplossingen voor bedrijven en merken in de segmenten consumentengoederen en natuurlijke hulpbronnen zullen verbeteren.

De versnelling van het Braziliaanse e-commercesegment was een belangrijke drijfveer voor de overname: online uitgaven bereikten historische niveaus in het land en bereikten bijna $ 10 miljard in de eerste zes maanden van het jaar. Dit heeft merken ertoe aangezet om hun commerce-ervaring snel te heroverwegen, aldus Accenture.

Het adviesbureau verwacht dat Experity, in combinatie met zijn wereldwijde schaal en capaciteiten, het vermogen van het adviesbureau om geïntegreerde, klantgerichte ervaringen te leveren zal helpen verbeteren.

“Experity zal onze transformationele diensten verstevigen en opschalen, geleid door de geïntegreerde ervaringen die we bieden in alle sectoren en in Latijns-Amerika. We versterken onze partnerschappen met de belangrijkste bedrijven in het ecosysteem, die, met innovatie en integratie van personalisatietechnologieën, de interactie van merken met hun klanten”, zegt Cristiano Dencker, leider van Accenture Interactive in Latijns-Amerika.

Na voltooiing zal de overname van Experity de derde aankoop van Accenture in Brazilië zijn in 2021. In maart nam het adviesbureau Pollux over, een in Brazilië gevestigd bedrijf dat industriële robotica en automatiseringssystemen levert. In januari kondigde Accenture zijn eerste aankoop van het jaar in het land aan, informatiebeveiligingsbedrijf Real Protect.

Posted By : hasil sydney