91% van de IT-teams voelde zich ‘gedwongen’ om beveiliging in te ruilen voor bedrijfsvoering

Een nieuw onderzoek suggereert dat de meerderheid van het IT-personeel zich onder druk heeft gezet om beveiligingsproblemen te negeren ten gunste van de bedrijfsvoering.

De pandemie van het coronavirus heeft enorme economische schade aangericht en terwijl het virus zich over de hele wereld blijft verspreiden, hebben veel bedrijven geleden. Om de activiteiten draaiende te houden – of om de veranderingen die nodig zijn om te overleven te vergemakkelijken – wendden werkgevers zich tot virtuele vergaderingen en werken op afstand.

Hoewel thuiswerken ooit slechts een tijdelijke maatregel leek, is werken op afstand en hybride werken nu stevig verankerd in sommige sectoren – en dit kan ernstige gevolgen hebben voor cyberbeveiliging.

Op donderdag publiceerde HP Wolf Security een nieuwe studie, het Security Rebellions & Rejections-rapport, waarin gegevens zijn gecombineerd van een online YouGov-enquête gericht op kantoormedewerkers die WFH adopteerden en wereldwijd onderzoek uitgevoerd met IT-besluitvormers.

In totaal zei 91% van de ondervraagden dat ze zich “onder druk” hebben gevoeld om de beveiliging in gevaar te brengen vanwege de behoefte aan bedrijfscontinuïteit tijdens de COVID-19 pandemie. 76% van de respondenten zei dat beveiliging op de achtergrond was geraakt, en bovendien is 83% van mening dat thuiswerken een “tikkende tijdbom” heeft veroorzaakt voor bedrijfsbeveiligingsincidenten.

IT-teams, hun werklast en de noodzaak om compromissen te sluiten zijn niet de enige problemen – het lijkt er ook op dat er algemene gevoelens van apathie en frustratie zijn als het gaat om het beheren van cyberbeveiliging op een externe werkplek.

Volgens het onderzoek hebben vooral jongere werknemers meer kans om bestaande beveiligingscontroles te omzeilen om hun werklast te beheren, waarbij 48% van deze groep zegt dat beveiligingstools, zoals websitebeperkingen of VPN-vereisten, een belemmering vormen — en 31% heeft op zijn minst geprobeerd ze te omzeilen.

In totaal zei 48% van de kantoormedewerkers dat beveiligingsmaatregelen tijd verspillen en 54% in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar was meer bezig met het halen van deadlines dan met potentiële beveiligingsinbreuken. Bovendien was 39% van deze groep niet zeker of niet op de hoogte van het beveiligingsbeleid van hun werkgever.

Andere aandachtspunten zijn onder meer:

  • 37% van de kantoormedewerkers is van mening dat het beveiligingsbeleid vaak te restrictief is
  • 80% van de IT-teams kreeg te maken met terugslag van thuisgebruikers vanwege beveiligingsbeleid
  • 83% van de IT-teams zei dat de vage scheidslijnen tussen thuis en op het werk handhaving “onmogelijk” maakten.

HP Wolf

“CISO’s hebben te maken met het toenemende volume, de snelheid en de ernst van aanvallen”, zegt Joanna Burkey, HP CISO. “Hun teams moeten de klok rond werken om het bedrijf veilig te houden en tegelijkertijd massale digitale transformatie mogelijk te maken met verminderde zichtbaarheid. Cyberbeveiligingsteams moeten niet langer worden belast met het gewicht van het beveiligen van het bedrijf alleen op hun schouders; cyberbeveiliging is een end-to- einddiscipline waaraan iedereen moet deelnemen.”

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of via Keybase: charlie0


Posted By : keluaran sidney hari ini