2023 Cadillac Lyriq reserveringen waren een succes, denk ik

Cadillac’s 2023 Lyriq elektrische luxe crossover is dit weekend geopend voor reserveringen, maar als je niet snel was, dan is er slecht nieuws als er een mooie Ultium EV in je toekomst zou zijn. Reserveringen van de Lyriq – een van de eersten die gebruikmaakten van het nieuwe elektrische voertuigplatform van GM – werden binnen 20 minuten binnengehaald. Dat was in ieder geval op het eerste gezicht geweldig nieuws voor Caddy.

Reserveringen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, met name voor spraakmakende elektrische voertuigen. Ongetwijfeld geïnspireerd door Tesla, stelt het proces autofabrikanten in staat om de vraag te peilen en extra hype op te wekken voordat ze daadwerkelijk volledige bestellingen beginnen te accepteren.

Waar andere bedrijven ervoor kozen om de reserveringsboeken open te laten en belangstelling te blijven wekken – zoals Ford heeft gedaan met de F-150 Lightning, waarvoor nu meer dan 150.000 reserveringen zijn gemaakt – heeft Cadillac streng gecontroleerde plaatsen voor de Lyriq Debut Edition in 2023. En ja hoor, na ongeveer 19 minuten kregen degenen die een plaats in de rij wilden bemachtigen een teleurstellend bericht.

“De reserveringen voor de Cadillac LYRIQ Debut Edition voor 2023 zijn vol”, zegt de autofabrikant, “maar vanaf de zomer van 2022 kunnen er meer voertuigen worden besteld via uw Cadillac-dealer.”

Nu is het de moeite waard om een ​​paar kanttekeningen in gedachten te houden, en belangrijke daarbij. Het meest voor de hand liggende is dat Cadillac niet echt zegt hoeveel reserveringen het accepteerde, en het heeft het niet over hoeveel Lyriq Debut Edition-auto’s het van plan is te bouwen.

GM kan ook niet als vanzelfsprekend aannemen dat al die reserveringen zich zullen vertalen in een volledige verkoop. Nu het EV-segment elk jaar interessanter wordt, zijn er ongetwijfeld mensen die profiteren van het feit dat ze een claim kunnen indienen voor een vroege auto en vervolgens kunnen beslissen of ze deze dichter bij de release willen bestellen of niet.

De prijs voor de elektrische SUV begint bij $ 59.990 (plus bestemming), hoewel een goed uitgeruste Lyriq Debut Edition aanzienlijk duurder zou kunnen zijn. Het bevat een 100,4 kWh-batterij waarvan Cadillac verwacht dat deze voldoende is voor een bereik van 300 mijl of meer, 340 pk en een koppel van 325 lb-ft, en 20-inch wielen (met 22-inch versies als optie).

Adaptive Cruise Control is standaard, maar Super Cruise is nog steeds een optie. Een 33-inch digitaal dashboarddisplay is echter standaard, net als een AKG Studio 19-speaker audiosysteem. Draadloze Apple CarPlay en draadloze Android Auto, Cadillac Smart System actieve veiligheid en een handsfree achterklep zijn ook allemaal inbegrepen bij de Debut Edition. De eerste leveringen worden verwacht in de eerste helft van 2022, zegt Cadillac.

Het is niet GM’s eerste smaak van Ultium vraag, geest. Eerder dit jaar opende GMC reserveringen voor de Hummer EV, waarbij reserveringen voor de Edition 1-versie binnen 10 minuten waren binnengekomen. Zelfs met een prijskaartje van zes cijfers bouwde de Hummer EV Edition 1 snel een wachtlijst op van enkele duizenden potentiële kopers, zei GMC.

Posted By : keluaran sdy 2021