2022 Genesis G70 3.3T recensie

Genesis kan op dit moment geen kwaad doen. Nieuwe SUV’s en cross-overs bestormen de populariteitskaarten met hun combinatie van stijl, onderscheidende luxe en gerichte prijsstelling, terwijl de line-up van sedans scepsis werpt op het idee dat dit een uitstervend segment is. Aangekomen om het assortiment te versterken is de vernieuwde 2022 Genesis G70, de kleinste en meest betaalbare van de sportsedans.

Het is het model waarmee Genesis ons in 2017 begon te laten zien waartoe het in staat was, en in de jaren daarna verschillende prijzen aan de prijzenkast van de autofabrikant toevoegde. Deze vernieuwing van 2022 verstoort de kerncompetenties die daar hebben geholpen niet, en dat is een goede zaak.

Afgaande op de reactie online, ben ik in de minderheid omdat ik me niet helemaal laat beïnvloeden door de ontwerpvernieuwing van Genesis voor de 2022 G70. Met de nieuwe quad-segment koplampen van de automaker, grotere en meer gewelfde grille, en lagere fascia refresh lijkt het zeker meer op de rest van de moderne Genesis-reeks. Tegelijkertijd denk ik dat een deel van de loensende agressie van het origineel nu is veranderd in iets vaag insectiels, zoals Jeff Goldblum in De vlieg.

Het is zeker meer een blikvanger dan de oude auto, dat geef ik toe. Het oude ontwerp was doelgericht, maar niet bijzonder onderscheidend. Hier, het lijdt geen twijfel dat je naar een Genesis kijkt – eens, dat wil zeggen, je hebt de “wat is Dat?!” vraag waar je een behoorlijke hoeveelheid van zult horen.

Binnenin zijn de zaken ondertussen niet zo ingrijpend veranderd. Denk aan meer functie-upgrades dan een volledig herontwerp. Een 10,25-inch infotainment-touchscreen is nu standaard, ter vervanging van de oude 8-incher, maar nog beter is dat het nu de nieuwere software van Genesis draait. Dat zorgt voor een welkome afstand tussen de G70 en de interface van Hyundai, en zorgt ervoor dat de auto uit 2022 nog specialer aanvoelt.

Het trick 3D-instrumentenpaneel dat Genesis op zijn grotere auto’s biedt, is hier niet beschikbaar. In plaats daarvan krijg je een mix van analoge en digitale afbeeldingen. Mijn G70 3.3T AWD-tester had ook een verwarmd stuur, dubbele automatische klimaatregeling en een 12-voudig elektrisch verstelbare passagiersstoel.

Apple CarPlay en Android Auto zijn nog steeds standaard – en nog steeds bedraad in plaats van draadloos – en elke bekleding krijgt minstens 18-inch lichtmetalen velgen, led-verlichting voor en achter, een elektrisch bedienbare koffer met handsfree te openen, verwarmde voorstoelen, een 12- elektrisch bedienbare bestuurdersstoel, dodehoekwaarschuwingen, Highway Driving Assist – die adaptieve cruisecontrol en rijstrookbehoud combineert – en hulp bij het vermijden van aanrijdingen achteraan. De 3.3T (samen met de 2.OT Prestige-bekleding) en hoger voegt leer, een Lexicon 15-luidsprekers audiosysteem, draadloos opladen van telefoons, een zonnedak en grotere legeringen toe.

Prijzen beginnen bij $ 37.525 (plus $ 1.045 bestemming) voor de 2.0T RWD en $ 39.625 (plus bestemming) voor de AWD-versie. Dat is zo’n vijftienhonderd dollar meer dan de uitgaande auto, al krijg je er wel meer standaarduitrusting bij. De turbo-viercilinder is nog steeds goed voor 252 pk en 260 lb-ft koppel; helaas, de handgeschakelde zesversnellingsbak die Genesis ermee had aangeboden, zal niet op de kaarten zijn voor de VS.

In plaats daarvan gebruikt hij dezelfde achttrapsautomaat als de G70 3.3T met zijn twin-turbo 3,3-liter V6. Dat krijgt 365 pk en 376 lb-ft koppel, en begint bij $ 42.100 (plus bestemming) voor RWD en $ 44.200 (plus bestemming) voor AWD.

Het is een geweldige aandrijflijn, in staat om zowel luxe cruisen als wat gretiger rijden te realiseren. In de comfortmodus is hij stevig maar niet onaangenaam; het optionele Sport Prestige-pakket voegt adaptieve dempers toe, samen met stevigere Brembo-remmen en een achterdifferentieel met beperkte slip.

Dit laatste zou het handigst zijn als je de rijmodusknop op Sport of Sport+ klikt, waar de G70 leuker wordt. Het geluid van de uitlaatpijp kan nog pittiger worden gemaakt in vergelijking met de ietwat ingetogen pre-refresh-auto met een optionele actieve uitlaat, maar hoe dan ook, de V6 klinkt positief vrolijk als het toerental stijgt. Zelfs zonder het achterdiff leek het er echter niet onhandelbaar uit te zien toen het vermogen zijn weg vond naar asfalt, en de Sport+-modus zorgt voor rev-matching voor wanneer je de schakelflippers gebruikt. Het haalt ook een deel van de elektronische veiligheidshulpmiddelen terug, denk eraan, dus kies verstandig.

Het is echt een leuke auto om in te rijden, en hoewel fans van de BMW 3-serie waarschijnlijk geen ongelijk hebben als ze beweren dat hun sedan nog steeds een voorsprong heeft, zullen ze ook aanzienlijk dieper moeten graven om dat te betalen. De lijst met standaarduitrusting van Genesis is genoeg om elke Duitse koper van luxe auto’s te doen huiveren, en wat je mist aan ronduit badgeprestige, compenseer je in zeldzaamheid.

Praktisch is niet helemaal het sterke punt van de G70. De kofferbak is een knusse 10,5 cu-ft, en de beenruimte achter is zeker krap voor volwassenen. Wat de economie betreft, zegt de EPA dat je 17 mpg krijgt in de stad, 25 mpg op de snelweg en 20 mpg gecombineerd van de V6. In mijn eigen, gemengde rijstijl leken die cijfers redelijk nauwkeurig.

2021 Genesis G70 Oordeel

Als de originele G70 Genesis was die aantoonde dat hij zou kunnen opgaan in de menigte van de compacte sportsedan, dan is deze vernieuwing uit 2022 de vierdeurs die zijn metaforische keel schraapt en wat eigen aandacht opeist. Dat verdient het ook. De G70 is niet alleen een goed alternatief voor de go-to-picks van het segment, het is een goede auto, punt uit.

Mijn neiging zou zijn om de 2.0T auto’s over te slaan en direct voor de V6 te gaan: de kleinere motor is prima, maar de 3.3T past beter bij de Genesis. Upgraden om de actieve achterdiff te krijgen is een op de bestuurder gerichte traktatie, maar zelfs de auto met standaardspecificaties is genoeg luxueus. Een deel van de charme van Genesis is zijn waarde – de garantie van 5 jaar/60.000 mijl blijft indrukwekkend – en de $ 45.745 all-in van mijn testauto voelt als een goede plek.

Ongetwijfeld zijn de grote verhuizers in de autowereld op dit moment SUV’s en cross-overs. Genesis, met zijn groeiende line-up daar, is duidelijk niet onwetend van dat feit. Dat het niet alleen fatsoenlijke maar actief aantrekkelijke sedans blijft maken, voelt als iets dat het vieren waard is, en met zijn vleugje nieuwe stijl weigert de 2022 G70 over het hoofd te worden gezien.

Posted By : pengeluaran sydney 2021 hari ini