2022 Bentley Continental GT Speed ​​First Drive – een onwaarschijnlijke Nostradamus

De nieuwe Bentley Continental GT Speed ​​helpt misschien een gouden eeuw af te sluiten van grote benzinemotoren met een even grote persoonlijkheid, maar zijn erfenis is meer dan alleen kracht en losbandigheid. Op papier is het een ruimhartige liefdesbrief aan een van de blijvende successen van de Britse autofabrikant, met meer dan 100.000 W12-motoren die sinds 2003 zijn gebouwd. -toekomst naderen.

Het is meer dan redelijk om te zeggen dat de Continental GT een enorm succes is geweest voor Bentley. Hoewel de welgevormde coupé misschien niet langer de bestseller van het bedrijf is – daar ingehaald door de Bentayga SUV – heeft hij er in de drie generaties wel voor gezorgd dat de reputatie van het Britse merk niet meer louter ouderwetse luxe is.

De Continental GT W12 uit 2019 toonde aan dat hij nog steeds de benchmark van de Grand Tourer was en moeiteloos vermogen koppelde aan stijl. Kom ondertussen de 2020 V8-versie, en Bentley liet zien dat de Continental ook veel dynamische geloofwaardigheid had. Nu is de 2022 Continental GT Speed ​​hier om ze allebei te combineren: een passend vlaggenschip nu de Britse automaker het einde van een lang tijdperk nadert.

U kunt de GT Speed ​​in coupé- of cabrio-vorm hebben, en zoals altijd zijn de mogelijkheden voor maatwerk in feite eindeloos. Naast Bentley’s standaard en uitgebreide assortiment lakken, interieurafwerkingen van hout en leer tot koolstofvezel en gekarteld metaal, en een optioneel exterieurstylingpakket van koolstofvezel, kan het getalenteerde Mulliner-team vrijwel alles leveren wat uw verbeelding – en portemonnee – kan strekken tot .

Sommige dingen onderscheiden de GT Speed ​​consequent van zijn Continental-broers en zussen. De speciale 22-inch wielen – met keuze uit drie afwerkingen – zijn het meest voor de hand liggend, maar er zijn Speed-badges op de voorspatborden, donker gaas voor de grilles, dubbele ovale uitlaatpijpen en een nieuw sportdorpeldesign. Binnenin is meer Alcantara gebruikt, met een speciale Speed-kleursplit en bijpassend borduursel, Speed-tredeplaten en een Speed-badge op het dashboard.

Niemand doet hutten zoals Bentley, en het is moeilijk om fouten te vinden in de accommodaties van Continental. Ja, een deel van de technologie is misschien geleend van Audi en Porsche, maar het is prachtig geïntegreerd. Alle schakelapparatuur voelt solide en eersteklas aan, en sommige van Bentley’s meer technische afwerkingen – zoals 3D-houtsnijwerk en stoomgegoten leer – zijn terecht opwindend in een tijd waarin het palet van luxe enigszins bezadigd kan lijken.

De twaalfcilindermotor van Bentley wordt ook steeds zeldzamer onder zelfs prestatiegerichte auto’s. Hij is 6,0 liter groot en heeft een dubbele turbo, in GT Speed-vorm biedt hij 650 pk vanaf 5.000-6.000 tpm en een fors koppel van 664 lb-ft vanaf slechts 1.500 tpm. Als gevolg hiervan bereikt 0-60 mph in slechts 3,5 seconden in de coupé of 3,6 seconden in de cabriolet, en beide continentale raketten op naar een topsnelheid van 208 mph.

Hij wordt gecombineerd met dezelfde ZF-achttrapstransmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving als de andere Continental GT-modellen, zij het met enkele Speed-verfijningen. Versnellingen zijn blijkbaar twee keer zo snel in de Sport-modus – niet dat ze ooit achterlijk leken, eerlijk gezegd – en de auto duwt meer vermogen, meer van de tijd, naar de achteras.

De Bentley V8 brengt misschien een gevoel van urgentie, maar kan de persoonlijkheid van deze twaalfcilinder niet helemaal waarmaken. De W12 bonkt en gorgelt als tektonische trillingen door rijke vla, goten van de sportuitlaat aangedrukt in de Comfort-modus, maar vrijgegeven om te stoeien zoals de weerbarstige hogere klassen in Sport.

Andere snelle auto’s, wanneer ze mechanisch worden overgehaald tot agressievere prestaties, hebben de neiging om ook hun vermogen om te vertroetelen te verliezen. Het is immers gemakkelijker om de hele ervaring te veranderen: alles wordt steviger, elke rijmodus wordt luider. Wat de Continental GT Speed ​​zo opvallend onderscheidt, is ironisch genoeg hoe vertrouwd de Comfort- en Bentley-modi zijn.

Houd je daaraan, en de grote tweedeurs blijft de overtreffende trap van een grand tourer. Conform en soepel; bijna magisch gescheiden van ondermaats asfalt. Kracht komt in uitbundige golven, het is schijnbaar eindeloos, terwijl de besturing zwaar is maar niet overmatig gewicht. Voor een cross-country roadtrip is er weinig aantrekkelijker aan deze kant van een Gulfstream.

De veranderingen van Bentley waren voornamelijk gericht op de Sport-modus, en daar ontgrendel je de verbeterde talenten en het speelgoed van de GT Speed. De nieuwe vierwielbesturing en opnieuw gekalibreerde vierwielaandrijving worden gecombineerd met het elektronische sperdifferentieel; het resultaat is een meer wendbare verschuiving van het vermogen van voor naar achter en van links naar rechts.

Tegelijkertijd is er de eerste implementatie van ESC op basis van rijmodus door de autofabrikant. In plaats van een enkele set overkoepelende elektronische bedieningselementen die van toepassing zijn op elke modus, zijn de instellingen in Sport gekozen voor meer enthousiasme. Of u kunt hem met een korte druk op de ESC-knop helemaal uitschakelen; dit is een Bentley waarin je kunt driften of donuts kunt doen.

Het vereist allemaal wat verdere herijking, dit keer van je eigen verwachtingen en zintuigen. De GT Speed ​​voelt nooit als een kleine auto, of een lichte; dit is geen Miata of zelfs een 911, die zijn uiterste best doet om schaal of aanwezigheid te verbergen. Dat je het kunt uitlokken om zijwaarts te gaan, is dus niet zozeer de verrassing als wel hoe beheersbaar dat eigenlijk is.

Het is niet dat de limieten niet duidelijk zijn, ze zijn gewoon veel, veel verder dan wat je zou verwachten van een luxe coupé van $ 274.900 of een convertible van $ 302.400. En, net als een groot dier, reageert de GT Speed ​​het best op vastberaden, zelfverzekerde input, vooral als het gaat om de wonderbaarlijke remmen. De standaard ijzeren ankers van Bentley zijn niet bepaald ondermaats op de reguliere Continental GT, maar de GT Speed ​​biedt een koolstofkeramisch pakket en ze voelen positief aan als planeetstop.

Bentley had me naar een circuit kunnen brengen om me dit alles te laten zien, maar in plaats daarvan gaf het Comiso Air Base misschien wel zijn meest onwaarschijnlijke heruitvinding als de vreemdste autocross die ik ooit heb meegemaakt. De uitgestrekte faciliteit op het eiland Sicilië begon zijn leven in 1935 en speelde een sleutelrol in de Tweede Wereldoorlog; werd herboren als een nucleaire raketbasis tijdens de Koude Oorlog en speelde gastheer voor 112 kruisraketten naast 2.000 militairen en hun families; en zag eind jaren negentig een derde tijdperk als thuisbasis voor Kosovaarse vluchtelingen.

De afgelopen decennia is Comiso echter in de steek gelaten. Wat ooit helemaal helder beton en militaire precisie was, is verzacht met bomen en wijnstokken; de contouren van de faciliteit vervaagd door verwaarlozing.

Nadat hij een pad had gevonden door de pogingen van de natuur tot terugwinning, scoorde Bentley een koers die slingerde tussen de woongebouwen en de nucleaire silo’s; sneed door de galmende garages en liep langs het lege zwembad. In straten op huiselijke schaal, bevrijd van de angst voor voetgangers die uitstappen of andere auto’s verschijnen, kon de GT Speed ​​precies laten zien wat zijn makers hier hebben bereikt.

Het voelde, bij gebrek aan een betere beschrijving, alsof ik in een Bond-film was gestuit, of misschien een nieuwe toevoeging aan de Bourne-serie. Plotseling gedwongen om door een stad te achtervolgen, weergalmde de ongerijmdheid van de huilende sportuitlaat van de GT Speed ​​van de opdoemende muren en gebouwen waardoor het idee van uit de koers raken veel beladener leek dan het verliezen van je lijn op een racebaan.

Mijn afhaalmaaltijd – afgezien van het feit dat ik voor mijn volgende verjaardag om een ​​verlaten vliegbasis zal vragen – was dat de GT Speed ​​geen one-trick pony is, alleen goed voor een rechte lijn. De Sport-modus legt de som van Bentley’s veranderingen hier bloot, op de onmiskenbare manier waarop een coupé van 5.011 pond plotseling kan razen. Of dat nu om een ​​hoek is of juist zijwaarts.

De benzinedagen van Bentley zijn nu natuurlijk geteld. In plaats van achterover te leunen en te proberen de overgang naar elektrificatie te negeren, koos het bedrijf ervoor om het te omarmen met een veel agressiever plan dan de meeste in de luxe voertuigruimte. In 2025 zouden we de eerste volledig elektrische Bentley moeten zien; tegen 2030 zal elektrisch rijden de status quo zijn.

Het zou dan ook redelijk zijn om te vragen waarom Bentley duidelijk zoveel moeite heeft gestoken in de nieuwe Continental GT Speed ​​en zijn overdadig grote benzinemotor. Buiten dat, dat wil zeggen, het heeft duidelijk een publiek voor bizar krachtige luxe auto’s, en een met diepe zakken.

Waar ik echter alleen maar aan moet denken, is dat de ware triomf van de GT Speed ​​ligt in de manier waarop hij gewicht overwint. Niet door het eruit te halen of de prestaties te beperken om het te accommoderen, maar door het een inherent onderdeel te maken van de algehele ervaring. Dat is belangrijk, want EV’s zijn over het algemeen zware beesten.

De toekomstige elektrische modellen van Bentley zullen geen twaalfcilinder-gasmotor onder de motorkap hebben, maar wel omvangrijke accupakketten: dat is onvermijdelijk, als de autofabrikant binnen bereik wil blijven en toch het overvloedige comfort wil bieden waar hij bekend om staat. Dus hoewel de aandrijflijn anders kan zijn en het gewicht zich op verschillende plaatsen bevindt, lijken de hier geleerde lessen direct relevant voor het maken van hyperluxe EV’s die nog steeds als auto’s van bestuurders kunnen worden beschouwd.

Ondanks al zijn gewicht, al zijn ambachtelijke details, de 2022 Continental GT Speed ​​lummelt niet, hij danst. En hoewel de toekomst voor Bentley drastisch kan veranderen, en zeer binnenkort, voelen de stappen die het hier heeft gechoreografeerd net zo relevant in het komende elektrische tijdperk.

Posted By : pengeluaran sydney 2021 hari ini