2021 GMC Yukon XL Denali Review: het recept werkt

GMC is nu goed bezig en Denali is daar een grote reden voor. Het luxe submerk – succes dat het verheft van iets zo voetganger als een loutere trimmen – heeft ertoe bijgedragen dat SUV’s zoals de GMC Yukon XL Denali 2021 zo populair zijn geworden, dat dealers ze niet eens door de deur kunnen krijgen voordat ze al zijn verkocht.

De Yukon heeft in feite de laagste dealervoorraad voor elk GM-product, en hoewel het misschien niet helemaal de bestseller van GMC is – dat is de Sierra-pick-up – is het moeilijk om de full-sized SUV niet als een gloeiend succes te zien. 64 procent van de Yukon-verkopen en 66 procent van de Yukon XL-verkopen zijn van de luxere Denali-bekleding, waardoor de showroomvloeren worden opgeruimd en de gemiddelde transactieprijzen omhoog worden geduwd.

Als je dat allemaal weet, kun je de stickerprijs van $ 84.645 (inclusief bestemming) van deze specifieke Yukon XL in de juiste context plaatsen. De gemiddelde verkoopprijs van een Yukon ligt rond de $77k, en de XL-versie – 15 centimeter langer, met meer laadruimte en meer beenruimte op de derde rij – is nog iets duurder. GMC positioneert zichzelf misschien als de premium SUV en vrachtwagenfabrikant die tussen mainstream en luxe in gaat, maar je zou een behoorlijke hoeveelheid voertuig kunnen krijgen van je lokale Mercedes- of Audi-dealer met de bijna $ 85k die dit grote monster met drie rijen eist .

De vraag is, is het het waard? De standaard GMC Yukon Denali bleek een verrassend juweeltje te midden van GM’s SUV-assortiment: luxer en gedenkwaardiger dan zijn goedkopere Chevrolet Tahoe-broertje, maar haalbaarder dan Cadillac’s Escalade. Mijn voornaamste klacht was in feite dat zijn 6,2-liter V8 een dorstig beest was en dat hij GM’s Super Cruise miste.

De helft van die problemen is aangepakt. De Yukon XL Denali mag dan wel groter zijn, deze keer lag er een 3,0-liter Duramax turbodiesel onder de motorkap. Ik vond het leuk in de Escalade Diesel 2021 en ik vond het hier ook leuk, niet in de laatste plaats omdat het een beetje zuiniger is. Waar ik ongeveer 16 mpg van de V8 Yukon zag, haalde ik meer dan 23 mpg in de diesel Yukon XL. Meer dan een punt hoger zelfs dan de EPA zegt te verwachten voor het gecombineerde cijfer van de vrachtwagen.

Natuurlijk, in het grote geheel van dingen, is dat in ecologische termen nog steeds nauwelijks iets dat de moeite waard is om te prijzen. Desalniettemin zou je met zijn 277 pk en het feit dat het koppel van 460 lb-ft vanaf een lage 1.500 tpm komt, op zijn minst een redelijk argument kunnen maken dat degenen die maximale ruimte eisen, moeten kiezen voor deze specifieke Yukon-configuratie. Tenminste, totdat de elektrificatieplannen van GMC verder gaan dan de trofee-truck Hummer EV en de zojuist bevestigde en nog te noemen pick-up EV.

Vergis je niet, er is een veel aan ruimte hier. Ik had nauwelijks het gevoel dat de 34,9 inch beenruimte op de derde rij van de reguliere Yukon krap was, maar de XL voegt bijna 2 inch meer toe. Het is echter de laadruimte waar je de grootste verbeteringen ziet. Dat breidt zich uit van 25,5 cu-ft tot 41,5 cu-ft achter de derde rij, de extra milde hoofdpijn van het parkeren van een langere SUV meer dan waard. GMC gooit in ieder geval een 360-graden camera en parkeersensoren in.

volwassenen en hun bagage is dan welkom binnen, en de stoelen van de tweede rij van de kapitein laten zich gemakkelijk zakken voor ongeveer net zo comfortabel klauteren op de achterste stoelen als je zou kunnen hopen. Het Denali Ultimate-pakket omvat, voor zijn $ 11.205, een entertainmentsysteem met twee touchscreens vanaf de tweede rij, hoewel die helemaal achteraan aan hun lot worden overgelaten. Toch zijn er tal van USB-poorten en bekerhouders, en het zonnedak met twee panelen zorgt ervoor dat alles licht aanvoelt, ongeacht waar u zit.

Achter het stuur botst de turbodiesel met de realiteit van de natuurkunde. Niemand gaat dragracen in de Yukon XL Denali, hoewel het even kan duren om vanuit stilstand een momentum op te bouwen, als je eenmaal in de krachtige powerband bent, is er geen gebrek aan grunt voor inhalen en rechte lijnstoten .

Magnetische ritcontrole is standaard op de Yukon XL en Denali-modellen krijgen ook luchtvering. Het resultaat is een rit die soepel en aangenaam is, maar duidelijk niet sportief bedoeld is. Hetzelfde geldt voor bochten, waar body roll onvermijdelijk is. Er is een elektronisch sperdifferentieel, maar dat kun je beter zien als een truc om de tractie te verbeteren op modder en nat gras, in plaats van de grote SUV te pushen voor enthousiaster rijden.

Denali-modellen hebben grote 22-inch wielen, elektrische trappen aan de zijkanten, GMC’s fraaie trailerfuncties zoals uitgebreide dodehoekwaarschuwingen en tot 15 verschillende camerabeelden, samen met adaptieve cruisecontrol. Nog steeds geen GM Super Cruise, en de afwezigheid van de handsfree rijhulptechnologie is een aanhoudende ergernis.

Ik geef de voorkeur aan de esthetiek van het Denali-dashboard boven die van de gewone Yukon, hoewel het hoe dan ook een knoppenfestijn is. Cadillac’s Escalade doet het veel beter om al zijn functies samen te brengen in een meer ingetogen interface. Het infotainment van GMC is eenvoudig, met een 10,2-inch touchscreen – met draadloze Apple CarPlay en Android Auto – dat er op de een of andere manier in slaagt om er op de een of andere manier vrij klein uit te zien in het grote dashboard. Er is een draadloze telefoonoplader en veel opbergvakken, en de cabine voelt over het algemeen een stuk lichter en minder somber aan in deze Teak/Light Shale-afwerking in vergelijking met de Jet Black van de laatste Yukon die ik heb geprobeerd.

De praktische bruikbaarheid kan hier niet in twijfel worden getrokken. Zet de derde rij stoelen neer en je hebt 94,8 cu-ft om mee te spelen; laat de tweede vallen en er is maar liefst 144,7 cu-ft. Als u het maximale uit mensen wilt halen, is er ondertussen een bankoptie met drie rijen voor de tweede rij, waardoor de totale capaciteit op acht komt. Oh, en het zal ook tot 8.100 pond trekken.

2021 GMC Yukon XL Denali-oordeel

Breng wat tijd door met de Yukon, en je kunt beginnen te zien waarom het een niche heeft uitgehouwen in GM’s full-sized SUV-opties. Vooral in de vorm van Denali is het onmiskenbaar een leukere plek om te zijn dan welke Tahoe dan ook; het voelt ook meer afgestemd op het dagelijks leven dan een Escalade, meer open voor modderige kinderen en honden en sportuitrusting.

Ik heb het gevoel dat de Yukon XL de versie is die je moet hebben – als je de ruimte wilt omarmen, omarm dan maximum ruimte – en de turbodiesel is de motor om hem mee te combineren. Het is niet alleen een beetje zuiniger, het is ook $ 1.500 goedkoper dan de V8-gasmotor. En hoewel Denali-trim misschien niet goedkoop is, heeft GMC duidelijk geen tekort aan kopers. Inderdaad, de automaker zegt dat hij nu ruimte ziet voor nog meer luxe versies langs de lijn.

Mijn slepende reserveringen zijn eenvoudig. Geen Super Cruise is een smet op het scoreblad van de Yukon XL en het dashboard doet niets af aan zijn gedeelde schakelapparatuur uit de Big General Motors Parts Bucket. Desalniettemin is er een reden waarom de Yukon het momenteel zo goed doet, en de Yukon XL Denali 2021 illustreert precies wat dat is.

Posted By : pengeluaran sydney 2021 hari ini